بومی سازی 90 درصد قطعات آسانسور‌های کمتر از 10 طبقه

عباس ابریشمی؛ رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی از بومی سازی 90 درصد قطعات آسانسور‌ کمتر از 10 طبقه در کشور خبر داد.

بومی سازی 90 درصد قطعات آسانسور‌

عباس ابریشمی؛ رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی از بومی سازی 90 درصد قطعات آسانسور‌ کمتر از 10 طبقه در کشور خبر داد.

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی گفت: ۹۰ درصد قطعات آسانسور‌های کمتر از ۱۰ طبقه در کشور تولید می‌شود. به همین علت در این زمینه خودکفا هستیم.

به گزارش کابین نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، عباس ابریشمی اظهار کرد: در اجرای آسانسور کامل (بدون کارخانه) با جمع آوری قطعات و نصب در ساختمان به ۱۰۰ درصد داخلی سازی رسیده‌ایم.

توان طراحی و مهندسی آسانسور در کشور

ابریشمی گفت: توان طراحی و مهندسی آسانسور بالای ۳۵ طبقه در کشور وجود دارد. وی ادامه داد: در آسانسور‌های بلند مرتبه درصد قطعات وارداتی بیشتر است. به عنوان مثال برای آسانسور با سرعت ۳ متر بر ثانیه بالای ۲۵ توقف، ۸۰ درصد قطعات وارداتی است. حتی برای آسانسور‌های بالای ۳ متر برثانیه نیز باید ۱۰۰ درصد قطعات را به صورت پکیج (بسته) وارد کنیم. زیرا تولید داخل قطعات آن با وجود توان تولید داخلی صرفه اقتصادی ندارد.

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی در خصوص میزان تولید و نیاز کشور به آسانسور نیز صحبت کرد. وی گفت: سالانه حدود ۴۰ هزار دستگاه آسانسور تولید و تحویل می‌شود. در حالی که توان تولید بیشتر نیز وجود دارد. به عنوان مثال سال ۱۳۹۴ با ساخت مسکن مهر حدود ۸۰ هزار دستگاه آسانسور تولید و تحویل شد. اما با توجه به کاهش ساختمان سازی این صنعت هم اکنون در رکود است. به این ترتیب، بومی سازی 90 درصد قطعات آسانسور‌ تاثیر بسیار مهمی در خودکفایی صنعت آسانسور کشور خواهد داشت.

خوداتکایی متخصصان داخلی در تعمیر و نگهداری آسانسور‌های

وی همچنین از خوداتکایی متخصصان داخلی در تعمیر و نگهداری آسانسور‌های بلند مرتبه خبر داد. ابریشمی گفت: هم اکنون خدمات آسانسور برج میلاد به عنوان پرسرعت‌ترین آسانسور ایران با ۷ متر بر ثانیه توسط شرکت‌های داخلی انجام می‌گیرد.

ابریشمی گفت: هم اکنون نرخ واردات قطعات آسانسور به طور متوسط ۳۲ درصد است. وی افزود: بسیاری از این قطعات در کارتابل فنی است و با اینکه ادعا می‌کنند که وارد نمی‌شود، قطعه وارداتی در بازار مشاهده می‌شود. به عنوان مثال یک موتور ۳۰۰ کیلویی آسانسور کالایی نیست که به راحتی قاچاق شود.

وی با بیان اینکه مشکل این صنعت بر سر کارتابل فنی است، ادامه داد: یکسری از قطعات آسانسور در کارتابل فنی وزارت صمت است. برای بعضی از این قطعات، مجوز آزاد شدن صادر می‌شود و برای برخی نه. همین موضوع به یک امضای طلایی تبدیل شده و با وجود انعکاس چندین باره به متولیان امر نتیجه‌ای حاصل نشده است.

صادرات ۲ میلیون دلاری آسانسور پکیج (کامل) در سال ۱۴۰۲

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته درباره توان تولید و صادرات داریم نیز شفاف سازی کرد. وی گفت: با وجود اینکه در حوزه تولید قطعات آسانسور رقبایی در منطقه داریم، اما به هیچ عنوان حریف چین و ترکیه نیستیم. تولیدکنندگان ایرانی حاضر در عراق و سوریه نیز قطعات خود را از ترکیه خریداری می‌کنند. زیرا قطعات داخلی از لحاظ کیفیت و قیمت (گرانی به دلیل انحصار) قابل رقابت با قطعات خارجی نیست.

وی ادامه داد: در صورت واردات برخی قطعات، می‌توانیم آسانسور را به صورت پکیج (کامل) تولید کنیم و به فروش برسانیم. این موضوع مزیت رقابتی برای صنعت آسانسور محسوب می‌شود.

ابریشمی به صادرات حدود ۲ میلیون دلاری آسانسور (کامل) در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد. وی گفت: براساس آمار گمرک، صادرات موتور گیربکس آسانسور به عنوان تولید داخلی کمتر از ۱۰۰ هزار دلار بوده است. زیرا موتور‌های گیرلس (استفاده از موتور گیرلس سبب حذف چرخ دنده‌ها، فلایویل، روغن، بلبرینگ دور بالا و کوپلینگ می‌شود) با مزایایی همچون مصرف انرژی تا ۶۰ درصد کمتر، کنترل و حرکت راحت‌تر و مزایای محیط زیستی جایگزین موتور‌های گیربکس در کشور‌های جهان و حتی منطقه شده است.

وی افزود: چند شرکت دانش بنیان اقدام به تولید موتور‌های گیرلس در کشور کرده‌اند. ابریشمی افزود: هم اکنون نیاز کشور به این موتور‌ها از کشور‌های چین، ترکیه، آلمان و ایتالیا برای تولید آسانسور‌های (کامل) تامین می‌شود. سپس آسانسورهای تولید شده به کشور‌های CIS، عراق و سوریه صادر می‌شوند.

فعالیت ۷۵ شرکت بازرسی آسانسور در کشور

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی با اشاره به خدمات پس از نصب آسانسور گفت: با توجه به اینکه این وسیله با جان انسان در ارتباط است بنابراین از هموطنان درخواست دارم خدمات سرویس و نگهداری آسانسور را از واحد‌های مجاز دارای پروانه کسب از اتحادیه دریافت کنند.

وی از فعالیت ۷۵ شرکت بازرسی آسانسور در کشور خبر داد و افزود: واحد‌های مجاز ماهانه یکبار در ساختمان‌های عمومی از آسانسور‌ها بازدید و در صورت نیاز خدمات لازم را ارائه می‌کنند. به صورت ادواری هم سالانه یکبار شرکت‌های بازرسی مورد تایید سازمان ملی استاندارد، همه آسانسورها را بازدید و گواهی ایمنی صادر می‌ کنند.

ابریشمی با بیان اینکه اتحادیه آسانسور در ۲۳ استان دفتر فعال دارد، گفت: در سامانه اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی و خدمات وابسته به نشانی ieeu.ir اسامی افراد دارای مجوز از اتحادیه برای خدمت رسانی به دارندگان آسانسور براساس مناطق جغرافیایی درج شده است.

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی با اشاره به کاهش ضریب حوادث پس از تدوین و اجرای استاندارد ملی آسانسور در کشور، گفت: زمانی که استاندارد ملی این صنعت تدوین شد ۲۰۰ هزار آسانسور در کشور فعال بود. سالانه حدود ۱۰۰ حادثه برای سرنشینان آسانسور رخ می‌داد. اما امروزه با وجود یک میلیون آسانسور فعال در کشور به ندرت شاهد حادثه برای سرنشینان هستیم. به این ترتیب، ایمنی و ضریب حوادث در ۲۰ سال گذشته به کمتر از یک دهم درصد کاهش یافته است. هم اکنون نیز از به روزترین استاندارد‌های اروپایی در صنعت آسانسور بهره‌مند هستیم.

فعالیت ۳۰ شرکت دانش بنیان و ۱۴ هزار فارغ التحصیل در صنعت آسانسور

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی؛ به رتبه ایران در زمینه آموزش‌های کلاسیک در زمینه آسانسور اشاره کرد و گفت: آموزش در این زمینه از سال ۱۳۸۵ در مراکز علمی-کاربردی آغاز شده است. کشور ایران هم اکنون با وجود ۴ هزار فارغ التحصیل کارشناسی و ۱۰ هزار فارغ التحصیل کاردانی فعال در این صنعت، رتبه سوم جهانی پس از دانشگاهی در انگلستان و کانادا را داراست.

وی به فعالیت حدود ۳۰ شرکت دانش بنیان در صنعت آسانسور اشاره کرد و افزود: هم اکنون با فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در زمینه انرژی‌های نو و فناوری، در منطقه پیشتاز هستیم. به عنوان مثال یکی از شرکت‌های دانش بنیان، آسانسوری بدون نیاز به شبکه برق طراحی و راه اندازی کرده و تابلو و سیستم کنترل آن به کشور‌های عراق، افغانستان و کشور‌های CIS صادر می‌شود. بومی سازی 90 درصد قطعات آسانسور‌ نیز به دنبال افزایش همین شرکت‌های دانش بنیان است.

شرکت‌های تبلیغاتی مسئول امنیت پله‌های برقی؟!

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی با انتقاد از شهرداری تهران گفت: در چند ماه گذشته (۵ ماه گذشته) اخباری مبنی بر وقوع حوادث دردناک در پله برقی پل‌های عابر و مترو منتشر شد. اما هیچ مرجعی به این موضوع ورود نکرد که این پله برقی‌ها را چه کسانی پشتیبانی و نگهداری می‌کنند و با چه کسانی قرارداد دارند؟

ابریشمی گفت: قرارداد نگهداری از پله برقی‌های مترو و پل هوایی شهرداری تهران با شرکت‌های تبلیغاتی است. وی افزود: شهرداری از طرفی تبلیغات بر روی پل‌های هوایی را به شرکت‌های تبلیغاتی سپرده و از طرف دیگر مسئولیت نگهداری از پله‌های برقی پل‌ها را به این شرکت‌ها واگذار کرده است. در حالی که هیچ دانش و تخصصی در این زمینه ندارند.

بیشتر بخوانید:

قطع آسانسور در خانه سالمندان باعث نگرانی ساکنین شد

اقدامات شهرداری برای رفع خرابی پله برقی

ابریشمی اضافه کرد: شهرداری تا به حال برای رفع خرابی پله برقی‌های سطح شهر از اتحادیه آسانسور و پله برقی کمکی نخواسته است. وی گفت: اتحادیه آسانسور و پله برقی آمادگی دارد در زمینه نظارت، کارشناسی و عیب یابی دستگاه‌های پله برقی سطح شهر به شهرداری کمک کند. همچنین می‌توانیم مناطق سطح شهر را برای نگهداری و خدمات رسانی بهتر دسته بندی کنیم به عنوان مثال پله برقی‌های منطقه تهرانپارس به شرکتی در این منطقه سپرده شود. به این ترتیب، به صورت تمام وقت بر عملکرد و نواقص آسانسور نظارت می‌شود.

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی افزود: بر اساس منابع موجود، همه پل‌های هوایی شهرداری تکنسین (متخصص) مقیم دارند. اما این افراد صرفا وظیفه نگهبانی را بر عهده دارند. در صورتی که بایستی تکنسین فنی در محل حاضر باشد تا در صورت خرابی اقدامات لازم به فوریت انجام شود.

وی به نیاز سالانه هزار دستگاه پله برقی اشاره کرد و افزود: علاوه بر بومی سازی 90 درصد قطعات آسانسور‌،۳۰ درصد قطعات پله برقی تولید داخل است. سایر موارد نیز وارداتی هستند.

به گفته رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی؛ هم اکنون ۵۰۰ واحد مجاز تولیدکننده قطعات آسانسور با مجوز اتحادیه، حدود ۵۰ واحد با مجوز بهره برداری از وزارت صمت، ۱۳۰۰ واحد‌های خدمات فنی مجاز دارای پروانه و حدود ۲۰۰ واحد توزیعی فروش قطعات آسانسور و پله برقی در کشور فعالند.

منبع: otaghasnafeiran

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بنر کیوان فراز
بنر نیکان
بنر اوج فراز
moradi trade
بنر کارالیفت
بنر mgm hydraulic
بنر تکساز آسانبر سمامی
بنر بازرگانی آراس
لیفتراک آرکا جم
مطالب اخیر
گروه صنعتی فاخر