عوامل موثر در کیفیت روغن های هیدرولیک

در این مقاله عوامل موثر در کیفیت روغن‌ های هیدرولیک اعم از آب، هوا و خوردگی معرفی و به صورت جداگانه بررسی شده‌ اند.

عوامل موثر در کیفیت روغن های هیدرولیک

مهندس علی بی آرام – مایع هیدرولیک عنصر مشترک در هر جزء هیدرولیک است و باید با دقت زیادی انتخاب شود. کیفیت و پاکیزگی سیال هیدرولیک عوامل تعیین کننده‌ای برای قابلیت اطمینان عملکرد، کارایی و عمر مفید یک سیستم است. هنگام استفاده از مایع هیدرولیک توصیه‌های سازنده روان کننده و مشخصات ارائه شده در برگه اطلاعات ایمنی باید رعایت شود. به طور کلی باید عوامل موثر در کیفیت روغن های هیدرولیک در نظر گرفته شود.

اگر مایعات هیدرولیک از تولید کنندگان مختلف یا انواع مختلف از یک تولید کننده مخلوط شوند، ممکن است در ژل، سایش و رسوب ایجاد شود. این‌ها به ‌نوبه خود ممکن است باعث ایجاد کف، اختلال در قابلیت جداسازی هوا، خرابی و آسیب به سیستم هیدرولیک شوند که مخلوط کردن با سایر مایعات هیدرولیک نیز به طور کلی مجاز نیست و این شامل سیالات هیدرولیک با همان طبقه بندی ویژگی هست.

هوا

توانایی جداسازی هوا ویژگی یک سیال هیدرولیکی را برای جداسازی هوای حل نشده توصیف می‌کند. مایعات هیدرولیک دارای حدود 7 تا 13 درصد حجم هوای محلول (با فشار اتمسفر و 50 درجه سانتی گراد) هست. مایعات هیدرولیک همیشه حاوی هوای محلول هستند. در حین کار، هوای محلول ممکن است به هوای نامحلول تبدیل شود و منجر به آسیب حفره شود. طبقه بندی سیالات، محصول سیال، اندازه مخزن و طراحی باید با توجه به زمان ماند و مقدار مایع هیدرولیک تنظیم شود. ظرفیت جداسازی هوا بستگی به ویسکوزیته، دما، مایع اولیه و پیری مایعات هیدرولیک دارد.
در شرایط جوی، مایع هیدرولیک حاوی هوای محلول است. در محدوده فشار منفی، به عنوان مثال در لوله مکش پمپ، این هوای حل شده ممکن است به هوای حل نشده تبدیل شود. محتوای هوای حل نشده خطر کاویتاسیون را نشان می‌دهد و این منجر به فرسایش قطعات و افزایش پیری مایع هیدرولیک می‌شود که با اقدامات صحیح، مانند طراحی لوله مکش و مخزن و یک مایع هیدرولیک مناسب، می‌توان بر ورودی و جداسازی هوا تأثیر مثبت گذاشت.

آب

آب نیز یکی از عوامل موثر در کیفیت روغن های هیدرولیک است. آلودگی آب در مایعات هیدرولیکی می‌تواند ناشی از ورود مستقیم یا غیر مستقیم از طریق تراکم آب از هوا به دلیل تغییرات دما باشد. آب موجود در مایع هیدرولیک ممکن است منجر به سایش یا خرابی مستقیم اجزای هیدرولیک شود. علاوه بر این، محتوای بالای آب در مایع هیدرولیک بر پیری و فیلتراسیون تأثیر منفی می‌گذارد و حساسیت به کاویتاسیون را افزایش می‌دهد.
آب حل نشده به دلیل سنگین بودن را می‌توان از ته مخزن تخلیه کرد. آب محلول را فقط با استفاده از اقدامات مناسب می‌توان حذف کرد. اگر از سیستم هیدرولیک در شرایط مرطوب استفاده می‌شود، باید اقدامات پیشگیرانه مانند رطوبت گیر هوا در دریچه مخزن انجام شود. در حین کار، مقدار آب در تمام مایعات هیدرولیک، طبق “روش کارل فیشر” تعیین می‌شود و برای همه مایعات هیدرولیک باید دائماً زیر 0.1٪ (1000ppm) نگه داشته شود. شرکت Bosch Rexroth برای اطمینان از عمر طولانی مدت مایعات و اجزای هیدرولیک، توصیه می‌کند که مقادیر زیر 0.05 (500 ppm) به طور دائمی حفظ شوند.

بیشتر بخوانید:

مقدمه‌ای بر روغن‌کاری سیم بکسل آسانسور/ روش‌های روغنکاری +انواع روغن‌ها

خوردگی

مایع هیدرولیک باید حفاظت کافی از خوردگی قطعات را در همه شرایط کار، حتی در صورت آلودگی غیرمجاز آب تضمین کند. در حین ذخیره سازی و کارکرد، مایع هیدرولیک بر اساس روغن های معدنی با افزودنی‌های ضد خوردگی از اجزا در برابر آب و محصولات تخریب روغن “اسیدی” محافظت می‌کند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بنر کیوان فراز
بنر نیکان
بنر اوج فراز
moradi trade
بنر mgm hydraulic
بنر تکساز آسانبر سمامی
بنر بازرگانی آراس
لیفتراک آرکا جم
مطالب اخیر
گروه صنعتی فاخر
    0
    آماده پرداخت
    محصولی انتخاب نکرده‌اید