در این مقاله قصد داریم به بررسی آسانسورهای خورشیدی بپردازیم.
درباره آسانسور خورشیدی چه میدانید؟

کل انرژی مصرفی انسان در یک سال ۶× (۱۰)^۲۱ ژول است و کل انرژی انتقالیافته از خورشید به زمین در یک ساعت ۲٫۵ × (۱۰)^۲۱ ژول؛ واقعا جالب شد پس تا الان باید متوجه شده باشید که چرا انسان مشتاق به استفاده از انرژی خورشیدی است و هرجایی به صورت مستقیم از این نوع از انرژی تجدیدپذیر استفاده میکند مثل ماشین خورشیدی، آبگرمکن خورشیدی، هواپیمای خورشیدی و… قصد داریم به بررسی آسانسور خورشیدی در این مقاله بپردازیم.
آسانسور خورشیدی چیست؟
اولین چیزی که در آسانسورهای امروزی باید تغییرکند که بشود از انرژی خورشیدی برای راهاندازی آن استفاده کنیم ولتاژ اعمالی بالا در موتور آسانسور است که باید به نوعی از ۳۸۰ به ۲۲۰ ولت کاهش پیدا کند. خب به لطف پیشرفت تکنولوژی این امر امکانپذیرشده. امکان تبدیل انرژی مستمر از پنل خورشیدی این امکان را برای ما فراهم میکند که بتوانیم با بکارگیری یک باطری انرژی تولیدی مازاد را ذخیره کرده تا توانایی روشن نگاه داشتن آسانسور را در زمان نبود خورشید داشته باشیم.
مزایای استفاده از آسانسور خورشیدی چیست؟
استفاده از باطری و ذخیره انرژی باعث حذف یک قطعه به نام ژنراتور در آسانسورهای خورشیدی شده است که بهنوبه خود باعث کاهش هزینه در مکان،انرژی،سرمایه و نگهداری شده و یکی از مزایای استفاده از آسانسور خورشیدی است. از دیگر مزایای استفاده از آسانسور خورشیدی که واقعا بسیار اهمیت دارد دوستدار محیط زیست بودن این نوع از آسانسور است که به کاهش استفاده از سوختهای فسیلی و کاهش تولید گازهای گلخانهای و درنهایت بهبود وضعیت گرمایش زمین کمک میکند.
اولین آسانسور خورشیدی چه در ایران و چه در جهان!
اولین آسانسور خورشیدی جهان توسط یک شرکت یونانی به نام Mezolift در سال ۲۰۱۱ وارد بازار شد. کاربری این آسانسور برای خانههای ۳ تا ۴ طبقه بود. خوبی استفاده کردن از این نوع آسانسور کاهش ۸۰ درصدی مصرف انرژی، دوستدار محیط زیست بودن، کاهش احتمال گیر کردن در آسانسور و .. است. البته درحال حاضر آسانسور شیندلر پرچمدار آسانسورهای خورشیدی میباشد.
حال برویم سراغ اولین آسانسور خورشیدی در ایران؛ اولین آسانسور خورشیدی در ایران در سال ۱۳۹۳ در ساختمان مرکزی یک شرکت ایرانی نصب و مورد استفاده قرار گرفت. نکته قابل توجه در این آسانسور کاهش انرژی مصرفی و هزینه نصب، راهاندازی و همچنین هزینه نگهداری بود.
مطالب مرتبط


