نوسازی پلهبرقیهای تهران با هدف حذف خاموشیهای دائمی تا پایان ۱۴۰۴ در حال اجراست.
خاموشی پلهبرقیهای تهران تا پایان ۱۴۰۴ به صفر میرسد
نوسازی پلهبرقیهای تهران در دستور کار سازمان عمرانی شهرداری قرار گرفته و طبق اعلام مدیرعامل این سازمان، سهم پلههای خاموش از ۵۶ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۰ درصد کاهش یافته است. به گفته مجید امانی، هدفگذاری انجامشده این است که تا پایان سال ۱۴۰۴، خاموشیهای دائمی پلهبرقیها به صفر برسد.
پلهبرقیهای نصبشده در پلهای عابر مکانیزه تهران، از جمله اصلیترین ابزارهای تسهیل تردد شهروندان در معابر پرتردد محسوب میشوند. اما فرسودگی، عدم نگهداری اصولی و نبود قطعات یدکی برخی برندهای قدیمی، موجب شده بود که نوسازی پلهبرقیهای تهران به یک اولویت تبدیل شود. برخی از این تجهیزات عمری بیش از ۲۵ سال دارند و نیازمند اورهال یا جایگزینی کامل هستند.
از زمان انتقال مسئولیت نگهداری به سازمان عمران، تهران به پنج پهنه تقسیم شده و پیمانکاران تخصصی برای هر پهنه تعیین شدهاند. همچنین برای هر پل مکانیزه، نگهبانهایی جهت پایش دائم وضعیت مستقر شدهاند و در صورت بروز نقص، بلافاصله اقدام اصلاحی انجام میشود.
در سال گذشته، ۶۵ یونیت از پلهبرقیها نوسازی شد و برای سال ۱۴۰۴ نیز ۷۲ یونیت دیگر در برنامه قرار دارد. فرآیند ساخت آنها با همکاری تولیدکنندگان داخلی آغاز شده و از فناوریهای بهروز در حوزه موتور، گیربکس، زنجیر و استپ استفاده میشود. این تحولات بخشی از پروژه گسترده نوسازی پلهبرقیهای تهران است که با تکیه بر توان داخلی اجرا میشود.
به گزارش کابین به نقل از امانی، ایمنی همچنان اولویت اول است. اگرچه برخی پلهها قابلیت راهاندازی مجدد دارند، اما در صورت نبود استاندارد ایمنی کافی، ترجیح داده میشود خاموش بمانند. برنامهریزی فعلی بر این است که تمامی خاموشیهای دائمی تا پایان سال حذف شوند، اما خاموشیهای موقت به دلیل نقص الکترونیکی همچنان ممکن است رخ دهد.
بیشتر بخوانید:
لزوم استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در خدمات سرویس و نگهداری آسانسور
برای اجرای این پروژه، ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی و ۲۵۰ میلیارد تومان برای نگهداری پلها در نظر گرفته شده است. بهمنظور جلوگیری از استفاده از قطعات مستعمل، سیستم نظارتی HSE و قراردادهای جدید با سازوکار دقیق بازرسی پیادهسازی شدهاند. هر پلهبرقی نزدیک به ۶۰۰ قطعه دارد که ۱۰ تا ۱۱ قطعه آن از نوع اصلی و حیاتی هستند.
اجرای طرح نوسازی پلهبرقیهای تهران نشان میدهد که شهرداری با رویکردی علمی و سیستماتیک در پی ارتقاء زیرساختهای حملونقل عابران است و قصد دارد ضمن حذف خاموشیها، ایمنی، زیبایی و عملکرد را به سطح مطلوبی برساند.
پایان موفقیتآمیز طرح نوسازی پلهبرقیهای تهران در سال ۱۴۰۴، نقطه عطفی در بهبود کیفیت خدمات شهری و ارتقاء استانداردهای ایمنی خواهد بود.
منبع: