در این مقاله قصد داریم بهترین جرثقیل برای انتقال بار در سراسر یک سوله را معرفی کنیم.
بهترین انتخاب جرثقیل برای انتقال بار در سراسر یک سوله کدام است؟
رپورتاژ آگهی – جرثقیل دیواری یکی از انواع مختلف جرثقیلهایی است که در صنایع مختلف، برای انتقال و جابهجایی بار مورد استفاده قرار میگیرد. اینگونه جرثقیلها بر روی دیوار به صورت عمودی نصب میشوند و شرایط مناسبی را برای جابهجایی بارهای سنگین در ارتفاع کم فراهم میکنند. در واقع آنها طراحی خاص و منحصر به فردی از جرثقیلهای بازویی بوده که به جای حرکت دورانی، اجسام مختلف را در طول سازه جابهجا میکنند. در ادامه این مقاله قصد داریم بهترین جرثقیل برای انتقال بار در سراسر یک سوله را معرفی کنیم.
در این مطلب میخوانید:
جرثقیل دیواری چیست؟
جرثقیلهای دیواری نوعی دستگاه جابهجایی بار هستند که به دیوار یا سازههای موجود در محیطهای صنعتی، سولهها و کارگاهها متصل میشوند. این نوع جرثقیلها به منظور حملونقل بارهای سنگین و تسهیل فرآیندهای تولید و انبارداری طراحی شدهاند.
بنابراین نقش بسیار مهمی در پیشبرد اهداف صنعتی دارند. علاوه بر آن در دسته جرثقیلهای سقفی قرار گرفته و مانند سایر دستگاههای این دستهبندی، در دو حالت جرثقیل سقفی تک پل آویز و دو پل آویز طراحی میشوند.
پس برای انتخاب هر کدام از آنها باید به تناسب محل استفاده و نوع کاربری دستگاه توجه نمود. البته لازم به ذکر است که برای کارایی بیشتر این نوع جرثقیلها، آنها را برحسب محاسبات مهندسی دقیقی طراح میکنند تا محصول مورد نظر بدون هیچگونه ارتعاشی بتواند کار جابهجایی بار را انجام دهد.
انواع جرثقیلهای دیواری
جرثقیلهای دیواری بر اساس ویژگیهایی مانند ظرفیت، ارتفاع و نوع عملکرد میتوانند در دستهبندیهای مختلفی قرار بگیرند. بهطوریکه هر کدام ویژگیها و مشخصات مخصوص به خود را دارند. در ادامه به معرفی دستهبندیهای مختلف این جرثقیلها میپردازیم.
انواع جرثقیلهای دیواری بر اساس ظرفیت
جرثقیلهای دیواری بر اساس ظرفیت به دو دسته زیر تقسیم میشوند:
- جرثقیلهای دیواری سبک وزن برای جابهجایی و انتقال بارهای سبک
- جرثقیلهای دیواری سنگین وزن برای حمل بارهای سنگین
انواع جرثقیلهای دیواری بر اساس ارتفاع
این نوع جرثقیلها بر اساس ارتفاع به دو دسته جرثقیلهای دیواری کوتاه و جرثقیلهای دیواری بلند تقسیم میشوند. لازم به ذکر است که جرثقیلهای دیواری کوتاه برای حملونقل بارهای کم ارتفاع استفاده میشوند. در حالی که جرثقیلهای دیواری بلند برای جابهجایی بار در ارتفاع زیاد به کار میروند.
انواع جرثقیلهای دیواری بر اساس عملکرد
جرثقیلهای دیواری بر اساس نوع عملکرد به دو دسته تک بازو و جرثقیلهای دو بازو تقسیم میشوند. در این دستهبندیها جرثقیلهای تک بازو در یک جهت کار میکنند. در حالیکه جرثقیلهای دو بازو میتوانند انتقال بار را در دو جهت متفاوت انجام دهند.
عملکرد و ساختار جرثقیلهای دیواری
اصلیترین کاربرد جرثقیلهای دیواری جابهجایی اجسام سنگین در کارگاهها و سولههای کوچک با ارتفاع کم است. در چنین مکانهایی جرثقیل پس از نصب بر روی دیوار، میتواند اجسام را به صورت طولی جابهجا کند. همچنین یکی از مشخصات بارز جرثقیل دیواری انعطافپذیری آن برای انتخاب طول، ظرفیت و اندازه متناسب با نظر کارفرما محسوب میشود.
علاوه بر آن، گردش بازوی این نوع از جرثقیلها بین ۴۵ تا ۲۷۰ درجه است که بر اساس محل نصب دستگاه تعریف میشود. در واقع این بازه نمایانگر آن است که میتوان با چه میزان چرخشی جرثقیل را به حرکت در آورد.
البته معمولاً برای حرکت جرثقیلها، آنها را به شکل دستی و موتور گردان طراحی میکنند. در اینصورت در مدلهای موتور گردان میتوان، حرکت دستگاه را به صورت انحصاری تعریف و بدون دخالت دست با سرعت بیشتری عملیات جابهجایی اجسام را انجام داد.
مزایای جرثقیل سقفی تک پل آویز
نوع طراحی و ساختار این نوع جرثقیلهای دیواری باعث میشود که استفاده از آنها در عملیات جابهجایی اجسام مختلف مزایای بسیار زیادی را در بر داشته باشد. به عنوان مثال آنها فضای کمی را اشغال کرده و برای استفاده در محیطهایی که وسعت کمی دارند گزینه مناسبی محسوب میشوند. بنابراین بیشترین راندمان ممکن را در فضاهای شلوغ کاری که در آنجا کارگران زیادی مشغول به فعالیت هستند خواهند داشت.
همچنین آنها میتوانند در پروژههای بزرگ به جرثقیلهای اصلی کمک کنند که اجسام را در حجم بیشتر با دقت و سرعت بهتری جابهجا کنند. هزینههای پایین نگهداری و کارایی مناسب هم از دیگر مزایای استفاده از جرثقیل سقفی تک پل آویز به شمار میآیند. لازم به ذکر است که در کنار تمام این مزیتها، هزینه استفاده و نصب این نوع جرثقیلها بسیار پایین و کاملا مقرون به صرفه خواهد بود.
رعایت استانداردهای ایمنی کار با جرثقیلهای دیواری
یکی از اصول مهمی که در هنگام استفاده از جرثقیلهای دیواری باید به آن توجه نمود، رعایت استانداردها و دستورالعملهای در نظر گرفته شده برای دستگاه در زمان طراحی محسوب میشود.
در این حالت میتوان به شکل موثر و کاملاً بهینه از این گونه دستگاهها استفاده کرد. همچنین این مسئله منجر به افزایش راندمان کار و بالا رفتن دقت و سرعت امور جابهجایی بار در محیطهای مختلف صنعتی میشود. برخی از استانداردهای ایمنی کار با جرثقیلهای دیواری عبارتند از:
- نصب و راهاندازی توسط افراد متخصص
- سرویس دستگاه به طور دورهای و منظم
- نصب دقیق بازوی جرثقیل برای جابهجایی موثر بار
- جلوگیری از ورود افراد متفرقه در محدوده کار با جرثقیل
- تعیین محل نصب دستگاه پیش از اقدام به انتخاب و خرید آن
- هماهنگ بودن مقدار بار و شکل ظاهری آن با ظرفیت و توان دستگاه
- قرار دادن حجم متعادل بار بر روی دستگاه
- گذراندن آموزشهای لازم برای کار با دستگاه
- تست کردن تمام تجهیرات دستگاه قبل از استفاده
راهنمای انتخاب بهترین نوع جرثقیل سقفی دیواری
انتخاب بهترین جرثقیل سقفی دیواری که بتواند تمامی انتظارات را برآورده کند، مستلزم رعایت چندین عامل کلیدی است. به عنوان مثال حداکثر وزنی که جرثقیل باید جابهجا کند یکی از مهمترین عوامل موثر بر انتخاب مناسبترین جرثقیل محسوب میشود. بررسی تحمل وزن و فشار ناشی از بار، سرعت مورد نیاز برای جابهجایی بار، نوع سیستم کنترل دستگاه و بررسی ویژگیهای ایمنی جرثقیل نیز از نکات مهم خرید آن به شمار میآیند.
جنس و کیفیت مواد به کار رفته در ساخت آنها، اعتبار برند سازنده، توجه به هزینههای نگهداری و تعمیرات و برخورداری از گارانتی و خدمات پس از فروش از دیگر گزینههای انتخاب بهترین نوع جرثقیلهای دیواری محسوب میشوند.
عوامل موثر بر تعیین قیمت جرثقیلهای دیواری
عوامل مختلفی، قیمت جرثقیلهای دیواری را تحت تأثیر قرار میدهند. به طور مثال ظرفیت بار جرثقیل سقفی دیواری، ویژگیهای فنی دستگاه، پیچیدگی طراحی و کیفیت متریال ساخت از مهمترین عوامل موثر بر قیمت هستند. دوام و مقاومت جرثقیل، نوع سیستم کنترل، ویژگیهای ایمنی و اعتبار برند تولید کننده هم میتوانند در این زمینه موثر باشند.