آیا پله برقی‌ها می‌توانند بفهمند شما چه زمانی به کمک نیاز دارید؟

KONE با استفاده از هوش مصنوعی و نظارت تصویری، امنیت، کارایی و تجربه مسافران را در محیط‌های پرترافیک مانند فرودگاه‌ها متحول کرده است.

پله‌برقی هوشمند KONE

نعیمه گلی، کابین نیوز – فضاهای عمومی شلوغ مانند فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های مترو با فشار مداومی برای حفظ امنیت مسافران و در عین حال تضمین جریان کارآمد مسافر مواجه هستند. در شرکت KONE، با بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای پشتیبانی از اپراتورهای ساختمان، سفرهای روزمره را ایمن‌تر، روان‌تر و هوشمندانه‌تر می‌کنیم.

این اتفاق ممکن است برای هر کسی رخ دهد. شما دیرتان شده و باید با سرعت به فرودگاه برسید؛ ناامید از این‌که پروازتان را از دست ندهید. کاری را انجام می‌دهید که می‌دانید نباید انجام دهید؛ به‌جای استفاده از آسانسور، با سرعت از پله‌برقی بالا می‌روید و چمدان بزرگ خود را با خود می‌کشید. چمدان غول‌پیکر شما بین پله‌ها گیر می‌کند و شما زمین می‌خورید. این حادثه رایج و در عین‌حال خطرناک است. اما با استفاده از سرویس نظارت تصویری پله‌برقی KONE می‌توان از بروز این نوع حوادث جلوگیری کرد.

مارتی جوریوکسا، رئیس بخش پله‌برقی و زیرساخت‌های KONE، می‌گوید: «اگر توجه نکنیم، ممکن است حادثه رخ دهد، و اگر از تجهیزات به‌درستی استفاده نکنیم، احتمال وقوع حوادث افزایش می‌یابد. مطالعه‌ای توسط سازمان ساختمان و ساخت‌وساز سنگاپور نشان داد که ۹۷٪ از حوادث پله‌برقی ناشی از رفتار کاربران بوده است. به همین دلیل، ما از راهکار نظارت تصویری مبتنی بر هوش مصنوعی برای شناسایی حوادث احتمالی استفاده می‌کنیم. این سامانه به کاربران هشدار می‌دهد تا از وقوع حادثه پیشگیری کنند و در صورت لزوم، به پرسنل ساختمان اطلاع می‌دهد تا آن‌ها بتوانند به‌سرعت واکنش نشان دهند.»

بهبود تجربه مسافران در فرودگاه‌ها

سرویس نظارت تصویری KONE برای پله برقی‌ها طی چندین سال توسعه یافته و اکنون در فرودگاه اسخیپول آمستردام (AMS)، بیمارستان کودکان شانگهای و مترو شنژن در چین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در آمستردام، آسانسورها، پله برقی‌ها و پیاده‌روهای متحرک برای کمک به حرکت ایمن و کارآمد مسافران در ترمینال ۱.۳ میلیون متر مربعی اسخیپول ضروری هستند. یک حادثه می‌تواند به طور بالقوه سفر هزاران نفر را مختل کند.

سرویس نظارت تصویری KONE برای پله‌برقی‌ها طی سال‌ها توسعه یافته و اکنون در فرودگاه اسخیپولِ آمستردام (AMS)، بیمارستان کودکان شانگهای، و متروی شنژن در چین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در آمستردام، آسانسورها، پله‌برقی‌ها و پیاده‌روهای متحرک نقش حیاتی در حرکت ایمن و روان مسافران در ترمینالِ ۱٫۳ میلیون مترمربعی اسخیپول دارند. یک حادثه می‌تواند احتمالاً سفر هزاران نفر را مختل کند.

بهبود تجربه مسافران در فرودگاه‌ها

سیورد ون کمپن، مدیر دارایی در فرودگاه اسخیپول آمستردام، توضیح می‌دهد: «در گذشته، پله‌برقی‌های ما به دلیل رفتار غیرمنتظره مسافران با توقف‌های مکرر و برنامه‌ریزی‌نشده مواجه می‌شدند. برای حل این مشکل، با شرکت KONE همکاری کردیم تا راه‌حل‌های هوشمندی را آزمایش کنیم که به ما در درک و مدیریت بهتر این موقعیت‌ها کمک می‌کنند. سیستم نظارت تصویری به فعال ماندن پله‌برقی‌ها و پشتیبانی از تجربه‌ای روان‌تر برای مسافران کمک می‌کند. این راهکار به ما امکان می‌دهد تا به اهداف اصلی خود—یعنی کاهش خطر تصادف، حفظ عملکرد روان تجهیزات، ارتقای تجربهٔ مسافر، و کاهش هزینه‌ها—دست یابیم.»

بیایید نگاهی دقیق‌تر به نحوهٔ عملکرد این سیستم بیندازیم. دوربین‌ها، جریان حرکت افراد روی پله‌برقی را رصد می‌کنند، در حالی که هوش مصنوعی آموزش‌دیده برای شناسایی حوادث احتمالی پیش از وقوع، به‌کار گرفته می‌شود. این رویکرد پیشگیرانه در ایمنی، یک گام جلوتر از کاربران عمل می‌کند. این سیستم می‌تواند رفتارهای پرخطر مانند خم شدن روی نرده، حرکت در جهت خلاف پله‌برقی، حمل چمدان‌های بسیار بزرگ، استفاده از تجهیزات با کالسکه یا چرخ‌دستی کودک، و مسدود کردن ورودی یا خروجی را شناسایی کند.

جوریوکسا ادامه می‌دهد: «مشتری ما تصمیم می‌گیرد چه اقدامی انجام شود. ممکن است بخواهد تجهیزات در هنگام بروز حادثه به‌طور خودکار متوقف شوند، یا هشدار صوتی یا تصویری پخش گردد. گزینهٔ دیگر می‌تواند ارسال پیام به نزدیک‌ترین پرسنل امنیتی باشد.»

یک همکاری نوآورانه با KONE

به گفته رنس کامرلینگ، مدیر نوآوری در فرودگاه اسخیپول آمستردام، همکاری نزدیک، بهبود گام به گام این راهکار را آسان کرده است. توسعه این سیستم هوشمند با همکاری متخصصانی از KONE، فرودگاه اسخیپول آمستردام و سایر شرکا در کشورهای مختلف را گرد هم آورده است. یک فرآیند نوآوری مشارکتی، بهبود مداوم این راهکار را ممکن ساخته است.

کامرلینگ می‌گوید:« در طول آزمایش، متوجه شدیم که به دوربین‌های با کیفیت بالا برای هوش مصنوعی نیاز داریم. ما با هم به چالش‌های کوچک زیادی پرداخته‌ایم.»
کارشناسان KONE و فرودگاه اسخیپول آمستردام به همکاری خود ادامه خواهند داد تا سفرهای فرودگاهی را بهتر کنند. سفر می‌تواند استرس‌زا باشد، بنابراین یافتن راه‌هایی برای بهبود تجربه مسافر مهم است.
ون کمپن می‌گوید:« هدف ما این است که فرودگاه اسخیپول آمستردام را به یک فرودگاه هوشمند تبدیل کنیم. در آینده، می‌خواهیم این راهکار را به تجهیزات دیگری مانند آسانسورها و تابلوهای اطلاعات دیجیتال نیز متصل کنیم. این راهکار می‌تواند بخشی از سیستم نمایشگر مسیریاب دیجیتال فرودگاه باشد که توسط KONE ارائه می‌شود و اطلاعات صحیح را به مسافران می‌دهد و به آنها کمک می‌کند تا راحت‌تر در ترمینال حرکت کنند. این می‌تواند وضعیت روحی آنها را بهبود بخشد و سفر را به یک تجربه دلپذیرتر تبدیل کند.»

یک همکاری نوآورانه با KONE

استفاده صحیح از فناوری‌های هوش مصنوعی

هوش مصنوعی، ستون فقرات راهکار جدید KONE محسوب می‌شود. به‌عنوان یک فناوری نوظهور، این سیستم باید با دقت و حساسیت بالا، از جنبه‌های نظارتی و تجاری مورد بررسی و اجرا قرار گیرد. در محیط‌های پرترافیکی مانند فرودگاه‌ها، چنین راهکارهایی باید از نظر امنیت سایبری نیز کاملاً ایمن باشند.

مارتی جوریوکسا توضیح می‌دهد: «راهکار نظارت تصویری ما همواره با قوانین و مقررات محلی مطابقت دارد، از جمله محو خودکار چهره‌ها برای حفظ حریم خصوصی افراد.»

در آینده، راهکار مبتنی بر هوش مصنوعی KONE می‌تواند به بهبود پایداری ساختمان‌ها و کاهش هزینه‌های انرژی کمک کند. جوریوکسا بیان می‌کند که قابلیت شمارش دقیق افراد و اشیاء این امکان را فراهم می‌کند تا سامانه‌ای هوشمند برای کنترل پله‌برقی‌ها توسعه یابد که بر اساس تقاضای لحظه‌ای عمل کند.

برای مثال، اگر سیستم تشخیص دهد که تعداد زیادی از مسافران در حال خروج از قطار و ورود به سکوی مترو هستند، می‌تواند به‌طور خودکار تمامی پله‌برقی‌ها را فعال کند؛ در حالی‌که در صورت حضور تعداد کمتر، فقط یک دستگاه فعال می‌شود. این اتوماسیون هوشمند نه‌تنها مصرف انرژی را بهینه می‌کند، بلکه فرسایش قطعات را کاهش داده، عمر مفید پله‌برقی را افزایش می‌دهد و در هزینه‌های نگهداری صرفه‌جویی ایجاد می‌کند.

گفتنی است راهکار نظارت تصویری KONE فقط محدود به پله‌برقی‌ها و پیاده‌روهای متحرک نیست؛ بلکه قابلیت استفاده در آسانسورها، ورودی‌ها، راه‌پله‌ها و سایر نقاط حیاتی ساختمان را نیز دارد.

منبع:

https://www.kone.com/en/news-and-insights/stories/how-ai-makes-escalators-safer-with-video-monitoring.aspx

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بنر کیوان فراز
بنر نیکان
بنر اوج فراز
moradi trade
بنر mgm hydraulic
بنر تکساز آسانبر سمامی
بنر بازرگانی آراس
لیفتراک آرکا جم
مطالب اخیر
گروه صنعتی فاخر
    0
    آماده پرداخت
    محصولی انتخاب نکرده‌اید